Hospitalisatie

Ziekte- en hospitalisatiekosten nemen voor veel gezinnen een belangrijke hap uit hun budget. Hetgeen gedekt is door het ziekenfonds is meestal aanzienlijk minder dan de eigenlijke kosten. Dit gaat meestal slechts om 75%. Wanneer u een ernstige ziekte of ongeval hebt, kunnen de ziektefacturen, ziekenhuiskosten en de nazorg oplopen tot in de duizenden euro's, dit gebeurt overigens zeer vaak.

Op dat moment kan u uw hospitalisatieverzekering aanspreken. Na terugbetaling van de kosten van het ziekenfonds wordt het resterend bedrag gestort door uw hospitalisatieverzekering.

Kies ik "Basic" of uitgebreide waarborgen?

Waarborgen die u zelf onderschrijft bepalen de vergoeding die u bij een eventuele hospitalisatie zal ontvangen. Hoe meer waarborgen u kiest, hoe ruimer de keuzes die ue zal hebben als u de beroep moet doen op uw hospitalisatieverzekering. Uiteraard zal de premie dan ook hoger zijn.

Welke waarborgen bestaan er?

Kamertype?
Wanneer u kiest voor een uitgebreide hospitalisatieverzekering, heeft u de mogelijkheid om te opteren voor een eenpersoonskamer. In de meeste ziekenhuizen worden er hoge supplementen aangerekend voor een dergelijk type kamer. Vandaar dat dit ook mee speelt in de premie van uw verzekering.

Pre- en posthospitalisatie

Kosten voor pre- en posthospitalisatie zijn een belangrijke optie om te overwegen. In de meeste hospitalisatiepolissen zitten deze ambulante kosten inbegrepen (het gaat hier onder andere over medische beeldvorming of andere medische onderzoeken, consultaties, geneesmiddelen, kinesitherapie,...). Gewoonlijk neemt u de ambulante kosten verbonden aan de ziekenhuisopname op in uw polis. Standaard gaat het over de kosten één maand voor en drie maanden na de hospitalisatie. Dit kan per polis en per maatschappij verschillen.

Zware ziekten

Heel wat polissen hebben een bijzondere regeling voor een aantal zware ziekten, zoals kanker, de ziekte van Parkinson, de ziekte van Crohn,... Vaak worden in deze specifieke uitbreidingen ook de ambulante kosten terugbetaald, zelfs als er geen echte ziekenhuisopname is.

 

wedo4you

Wat doen wij voor u?

Op basis van een goed zicht op uw privé- en gezondheidssituatie zorgen sluiten we een hospitalisatieverzekering af met een ruime dekking. We overlopen welke risico's gedekt zijn en of deze voor u en uw gezin voldoende zijn. Ook indien uw een hospitalisatieverzekering via het werk hebt, is het raadzaam hier even naar te kijken. In termen van volledigheid, maar ook wat er met deze polis gebeurt, mocht u op pensioen gaan of ontslagen worden. Op moment dat dit gebeurt zou het immers wel eens kunnen dat de premie zeer hoog oploopt of dat u niet meer aanvaard zal worden bij een andere verzekeraar.

Een paar belangrijke vragen in deze optiek

  • Wat met zware ziektes?
  • Welke voorkeuren hebt u bij een eventuele ziekenhuisopname?
  • Bent u vaak in het buitenland?

Kantoor Bonheiden

Muizensteenweg 6
2820 Bonheiden
Tel: 015 51 13 13
Bonheiden@nvgoris.be

Kantoor Duffel

Hoogstraat 380
2570 Duffel
Tel: 015 30 75 60
Duffel@nvgoris.be

Kantoor Mechelen

Hoogstraat 32
2800 Mechelen
Tel: 015 42 38 15
Mechelen@nvgoris.be

Kantoor Kontich

Kon. Astridlaan 74
2550 Kontich 
Tel 03 458 30 37 
Kontich@nvgoris.be 

Kantoor Edegem

Hovestraat 32
2650 Edegem
Tel: 03 457 38 50
Edegem@nvgoris.be

Groep Goris Bank, ondernemingsnummer 0435.458.140, FSMA 28496 B
Groep Goris Verzekeringen, ondernemingsnummer 0412.785.181, FSMA 42575 A
 
  facebook  linkedin instagram